site design templates

Obavijesti i savjeti struke

  • Županijski telefoni za psihološku pomoć - Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora organizirali su rad telefona za psihološku pomoć u svim županijama i gradu Zagrebu. Za Ličko - senjsku županiju broj telefona je 053 882 122
  • Psihološki rizici za starije osobe - U svom članku, Hrvatsko psihološko društvo je dalo kratak prikaz psiholoških rizika za starije osobe u uvjetima borbe protiv širenja pandemije. U članku je i nekoliko preporuka za vaš odnos sa starijim osobama. Pročitajte!
  • Psihološka samopomoć u samoizolaciji ili karanteni - Kolega Siniša Brlas napisao je odličan članak o psihološkoj samopomoći koristan svima, a naročito odraslim osobama od kojih vrlo mlade i najstarije generacije očekuju da budu neka vrsta oslonca: u obitelji, društvu, javnim službama. Pročitajte!
  • Ivana i Snježana Pejnović pripremile su ilustrirani sadržaj usmjeren prema djeci osnovnoškolske dobi, pod naslovom "Što da radim kad se bojim?". Ako po pitanjima, povučenosti, ponašanju vašeg djeteta zaključite da je zastrašeno, pitajte ga da li se boji situacije. Možda vam to neće priznati ali ako zaključite da je u strahu, pokažite mu materijal ili još bolje, pročitajte materijal zajedno s djetetom. Link na google dokument
  • Članak "Psihološki aspekti pojave koronavirusa" potpisuje dr.sc. Ljiljana Muslić, prof. psih. s Odsjeka za promicanje mentalnog zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Pročitajte!
  • Kolega Zoran Šimić je u suradnji s vatrogascima pripremio letak s objedinjenim najvažnijim informacijama Pročitajte!

Psihološka pomoć:

Tel.: 091 577 6411

e-mail:

pomoc@ppnovalja.net

Stožer civilne zaštite:

Tel. pon. - pet. 7:00-15:00:
053 661 080

e-mail:

ured.gradonacelnika@novalja.hr
gradonacelnik@novalja.hr