how to create a web page for free

Olakšajte rad službenim osobama!

Policija, vatrogasci, zdravstveni radnici, učitelji, sve službene osobe u krizi obavljaju posebno važne uloge. Poštujte ih i ne otežavajte im posao!

Striktno se pridržavajte odluka službenih osoba!


- IZVRŠAVAJTE NJIHOVE NAREDBE, NALOGE I UPUTE BEZ ODGAĐANJA

U slučaju da niste sigurni što trebate učiniti, ljubazno upitajte i zadržite neku vrstu podređenog stava prema službenim osobama. Njihov je zadatak težak i bez protivljenja, a moraju ga izvršiti i kad im se netko protivi. Zato u svakoj komunikaciji sa službenom osobom polazite od stajališta da prihvaćate njenu nadležnost i da ste voljni izvršiti naredbu, nalog ili uputu. "Filozofiranje" i pretjerana taktičnost s vama može službenoj osobi oduzeti vrijeme potrebno da djeluje drugdje, da nekoga spasi, odnosno da izvrši mnogo važnije zadatke! Zato se ne čudite ni odlučnom ni grubom stavu službenih osoba.

- OPRAVDANE PRIGOVORE NE FORSIRAJTE NA LICU MJESTA!

Službene osobe nisu savršene, a za njihov rad možete na propisani način uputiti i prigovore. Prigovore čuvajte za kasnije, u kriznim trenucima poslušajte sve upute, čak i ako smatrate da su pogrešne, osim u jednom slučaju: ako ćete izvršavanjem tih uputa sasvim sigurno i trenutno ugroziti nečiji život ili zdravlje. Ipak, budite svjesni da je vjerojatnost takvog događaja vrlo mala, i da tako nešto najvjerojatnije nikada nećete doživjeti!

Psihološka pomoć:

Tel.: 091 577 6411

e-mail:

pomoc@ppnovalja.net

Stožer civilne zaštite:

Tel. pon. - pet. 7:00-15:00:
053 661 080

e-mail:

ured.gradonacelnika@novalja.hr
gradonacelnik@novalja.hr